Naša zelena zgodba

save-world-ecology-environmental-conservation-perforated-paper-recycle

Že več kot dve desetletji uspešno uresničujemo poslanstvo zelene industrije. Nenehno iščemo gospodarne rešitve ponovne uporabe vseh tehnoloških ostankov materialov ter učinkovite uporabe recikliranih materialov v izdelke z dodano vrednostjo.
Kultura zelenega podjetja sega v vse pore našega poslovanja.

Izdelamo nekaj uporabnega
iz ostankov, ki bi sicer končali kot odpadek

Letno se zavrže na milijone ton odsluženih pnevmatik. In kaj potem? Namesto, da bi te končale na deponiji, iz njih izdelamo talno podlago, ki nudi uporabnikom varnost in mehkobo. Uporaba reciklirane gume ustvari 20x manjši ogljični odtis kot uporaba novih materialov.

old-tire-grass-tinted-photo

Pri izdelavi plošče se uporablja  granulat,  pridobljen izključno iz tovornih pnevmatik, ki imajo višjo vsebnost naravnega kavčuka kot avtomobilske pnevmatike. Ker se le-ta pridobiva iz naravnih virov, predstavlja manjšo emisijo CO2  (70% manjšo emisijo  v primerjavi z uporabo avtomobilskih pnevmatik) in manjši vpliv na okolje.

selective-focus-shot-person-wearing-gloves-holding-shredded-rubber-tires

Kopur d.o.o. ima status raziskovalno-razvojne organizacije, ki je registrirana pri Javni agenciji za raziskovalno dejavnost Republike Slovenije pod šifro 2483. V raziskovalni skupini Kopur – razvoj so izkušeni strokovnjaki s kemijskega področja, ki je neposredno povezan z razvojem novih izdelkov iz recikliranih materialov ter njihovi uveljavitvi v serijski proizvodnji.

Od predelave gume do plošče in igrišča

Image
Zbir odsluženih pnevmatik

1

Image-1
Predelava v gumi granulat

2

Group 1676
Izdelava plošč

3

Image-3
Varno igrišče

4