Pogosta vprašanja

Da, plošče so certificirane po standardu EN 1177:2018, vrednosti HIC pa so odvisne od debeline plošče od 1 m pa do 2,5 m.

Čiščenje gumijastih varovalnih plošč je preprosto. Plošče se lahko pometejo ali očistijo z visokotlačnim čistilcem z razmikom šob najmanj 40 cm, pri čemer je potrebno paziti na jakost curka. Neposredni ali premočni curek lahko poškoduje površino plošč.

Za lepljenje  se uporabljajo eno ali dvo komponentna poliuretanska lepila.

Plošče so izjemno vodo propustne, nedrseče, zato so posebej primerne za uporabo v slabem vremenu.

Priporoča se ureditev podlage z gramozom, ki naj bo dobro utrjen, saj le z dobro pripravljeno podlago dosežemo želen rezultat.

Plošče so zaradi vodoprepustnosti ter nedrsnosti posebej primerne za uporabo v dežju ali snegu.

Za rezanje plošč se potrebuje močnejši tapetniški nož, vbodna žaga in potopna žaga.

Gumijaste plošče je priporočljivo skladiščiti v suhih prostorih z enakomerno temperaturo nad 10 °C.

Pred montažo je priporočljiva vsaj 2-urna aklimatizacija na temperaturo okolice.

Pričakovana življenjska doba je vsaj 10 let.

Pri izdelavi plošče se uporablja  granulat,  pridobljen izključno iz tovornih pnevmatik, ki imajo višjo vsebnost naravnega kavčuka kot avtomobilske pnevmatike. Ker se le-ta pridobiva iz naravnih virov, predstavlja manjšo emisijo CO2 in manjši vpliv na okolje.

Poleg tega delež granulata prihaja iz okvarjenih tovornih pnevmatik, ki niso bile nikoli uporabljene, zato nikoli niso bile v stiku z onesnaževalci, ki so prisotni na cesti v normalnih pogojih uporabe, kar še dodano povečuje raven kakovosti naših gumijastih plošč.